|
Wojak
|
18.05.2010 godz.10:55 |
|
Informacja w sprawie cyklicznych spotkań audytorów wewnętrznych zatrudnionych w jednostkach sektora finansów publicznych
http://mf.gov.pl/index.php?const=7&dzial=468&wysw=4&sub=sub3
Nawiążę kontakt z osobami zainteresowanymi utworzeniem koła IIA w woj. pomorskim. |
|
|
|
|
| |
izmi
|
18.05.2010 godz.11:48 |
|
Cytat:
/.../ Uczestnicy spotkań otrzymają Certyfikaty Ciągłego Doskonalenia Zawodowego wystawione przez Stowarzyszenie Audytorów Wewnętrznych IIA Polska.
Spotkania będą odbywały się w ostatni czwartek każdego miesiąca w godzinach od 14.00 do 16.00 w gmachu Ministerstwa Finansów./.../
Wszystko ładnie, pięknie, ale:
1. punkty CPE każdy sam sobie przyznaje /tzn. melduje do centrali iia/ za KAŻDE szkolenie, w którym uczestniczył i które JEGO zdaniem na to zasługuje - iia nie ma tu wyłączności jak niektórzy próbują nam wmówić
2. mój pracodawca nie zapłaci mi za podróż z Gda do Wawki i z powrotem po to tylko bym uczestniczyła przez 2 h zegarowe w szkoleniu.
pzdr |
|
|
|
|
| |
mama0454
|
18.05.2010 godz.11:54 |
|
No właśnie, chętnie bym się wybrał na jakieś porządne szkolenie z zakresu kontroli zarządczej i jej oceny w świetle uofp, ale nie na 2 godziny miesięcznie. Litości. Który pracodawca da kasę na taką rozrzutność ? Organizacja totalnie bez głowy. |
|
|
|
|
| |
Ryszard
|
18.05.2010 godz.12:14 |
|
Wojak,skontaktuj sie z Biurem IIA w sprawie Koła Pomorskiego IIA.Wiem,ze jest kilka osób zainteresowanych poruszonym przez Ciebie problemem.Szkolenia w Kołach IIA odbywaja sie regularnie (zgodnie z planem pracy), a wykładowcy z IIA przyjeżdzają na miejsce.Wstęp na szkolenia w Kołach IIA jest wolny z tym,że trzeba potwierdzić tylko obecnośc do Koordynatora lub osoby zajmujacej się szkoleniem.Ogloszenia o pracy Kól zamieszczane są na stronie netowej IIA.
pozdrawiam
Ryszard |
|
|
|
|
| |
terka
|
18.05.2010 godz.13:03 |
|
Mama napisał:
Organizacja totalnie bez głowy
Ale nikt już nie zarzuci MF, że nie wychodzi naprzeciw potrzebom audytu i jego jakości
Uwielbiam nasze MF |
|
terka
|
|
|
| |
JolkaG1
|
18.05.2010 godz.13:18 |
|
Wojak.
Próbowalam z Kołem w Gdańsku, ale niestety nie było zainteresowania. Chciałam również "sprowadzić" IIA z wykładami, ale chęć udziału potwierdziło tylko 8 osób, a to niestety za mało. Skąd inąd wiem, że były plany utworzenia koła dla Pomorza i województwa kujawsko - pomorskiego (Bydgoszcz), ale moim zdaniem odległości dzielące te dwa miasta (przynajmniej dla mnie) są duże. |
|
|
|
|
| |
Ryszard
|
18.05.2010 godz.13:59 |
|
Jola,pierwsze koty za płoty.Tworzenie Koła IIA, jest bardzo trudnym i skomplikowanym..,Jak wiem po sobie, trzeba rozmawiać indywidualnie z każdą z potencjalnych osób.Może być też Koło BranżoweIIA.Ale Jola,ja w Ciebie wierzę,tak jak wiedzialem ,że będziesz CGAP ,a do CIA (moim zdaniem) już u Ciebie tuż ..tuż
Powodzenia,
Ryszard |
|
|
|
|
| |
wojapol
|
18.05.2010 godz.15:40 |
|
| Pragnę zwrócić uwagę na potrzebę istnienia regionalnych kół IIA. Tylko regualrny kontakt audytorów wewnętrznych z innymi audytorami wewnętrznymi daje oczekiwane efekty. Przebywanie w środowisku audytorskim umożliwia wzajemną pomoc i to na codzień. Każdy z nas jest świadomy, że sam wszystkiego nie wie. Ale jeśli ma codzienny kontakt z osobami, które mogą pomóc i którym sam może pomóc, powoduje, że staje się silniejszy. Pomocne są w tym właśnie regionalne koła IIA. Jeśli ktoś jest członkiem IIA, to nie widzę przeszkód, aby należał do takiego koła, skoro nie ponosi z tego tytułu dodatkowych kosztów. Ponadto, oprócz wymiany wzajemnych doświadczeń i pomocy koleżeńskiej, koło może organizować szkolenia i wykładowców na nie, czego nie zrobią pojedynczy audytorzy. MF i jego spotkania mogą być, ale one zintegrują conajwyżej środowisko z Warszawy. Nam audytorom wewnętrznym spoza Warszawy potrzebna jest integracja w miejscach, gdzie pracujemy. Organizujmy się więc i nie narzekajmy, że jest źle |
|
|
|
|
| |
Wojak
|
19.05.2010 godz.08:12 |
|
Wojapol doskonale uzasadnił to, o co mi chodzi!
Pozdrawiam!
Proszę o sygnalizowanie chęci stowarzyszenia się. |
|
|
|
|
| |
jędrek
|
19.05.2010 godz.10:14 |
|
|